Eigen huisarts Uw eigen huisarts is het beste geinformeerd over Uw gezondheidstoestand. U kunt zich dan ook voor uw medische problemen/ vragen het beste tot uw eigen huisarts richten. Tijdens kantooruren is uw eigen huisarts hiertoe op zijn praktijk bereikbaar. Het is voor Uw huisarts tijdens kantooruren ook veel makkelijker om de zorg te geven die U nodig heeft.

Dienstgroepen Uw huisarts werkt vanzelfsprekend geen 24 uur per dag en 7 dagen per week. Om toch de continuïteit van Uw medische zorg gedurende de avond, nacht, weekeinden en alle feestdagen te kunnen garanderen, heeft Uw huisarts met enkele collega's een dienstgroep gevormd. Deze vaste groep van huisartsen verdeelt de zorg voor hun patienten buiten praktijkuren in diensten. De arts die dienst heeft, draagt tijdens de dienst de verantwoordelijkheid voor de zorg van de patienten van alle praktijken die aangesloten zijn bij zijn/haar dienstgroep.

Tijdens de dienst

Dienstdoende huisarts De dienstdoende huisarts zal zich tijdens de dienst beperken tot die problemen die niet kunnen wachten totdat de praktijk van Uw eigen huisarts weer open gaat. Voor bijvoorbeeldlang bestaande klachten, een bloeddrukmeting, AO-briefjes en een second opinion is de dienst niet bedoeld.

De dienstdoende huisarts is getraind om telefonisch in te kunnen schatten of Uw probleem een meer of minder spoedeisend karakter heeft. De dienstdoende huisarts komt in principe alleen voor spoedgevallen naar zijn/haar praktijk of bij U aan huis. Het kan dus zijn dat wanneer U belt, u telefonisch een medisch advies krijgt of het advies om na de dienst naar Uw eigen huisarts te gaan.

Zorg voor voldoende beltegoed als U belt!

Wat wordt van U verwacht? U kunt de arts helpen U zo goed mogelijk te helpen door: Klik Hier